Syarikat


Sijil Pendaftaran Syarikat

Sijil Akta Jualan Langsung

Sijil Pengilangan APB (GMP)

Sijil Halal Susu Whitefully Pearl 2012

Sijil Halal Kopi Slimme 2012

Sijil Halal Qiang Fei San 2012

Sijil Halal Koko Ganoderma 2012


BOSLAND CORPORATION (M) SDN. BHD. (180031-P/AJL93425), adalah sebuah syarikat sendirian berhad yang dikorporatkan dalam tahun 1989 dengan pejabat berdaftar dan ibu pejabat pengoperasian bertempat di KAMUNTING, PERAK, MALAYSIA. BOSLAND, adalah sebuah syarikat berbilang tingkat yang memegang lesen jualan langsung berdaftar AJL93425 semenjak tahun 1993. BOSLAND meneroka, menghasil dan mengedar herba tumbuhan (botanikal) dan produk penjagaan kesihatan untuk kegunaan persendirian dan sekeluarga, produk penjagaan kesihatan dan makanan nutri tambahan untuk kehidupan yang lebih sihat dan sejahtera. Keluaran BOSLAND adalah diformulasikan secara teliti dan cermat dengan menggunakan ramuan-ramuan terpilih yang bebas dari racun (tosin), pewarna, perisa tiruan, bahan kimia sampingan dan bahan pengawet.

Pengasas Bosland

Justice Of Peace

Kesatria Mangku Negara


ASAL-USUL…..
BOSLAND diasaskan oleh Dr. Lee Hock Tow JP,KMN. Beliau adalah seorang pakar perubatan Cina yang telah menabur jasa baktinya selama melebihi 30 tahun dalam arena perubatan tradisional TCM. Menurut Dr. Lee yang juga adalah Pengarah Urusan syarikat, dalam sekitar tahun 1980s beliau bersama isteri telah memulakan perdagangan di kedai ubatnya bernama Yin Onn. Tentang latar belakang Yin Onn, dijelaskan oleh beliau ia lebih kepada bentuk busines rantaian ahli keluarganya, yang diketuai oleh abang sulungnya …. Pada umur 18, beliau bermula kerjayanya di kedai ubat bersama adik-beradiknya di beberapa tapak perniagaan di Semenanjung iaitu Yin Onn Kuala Kangsar, Yin Onn Bruas, Yin Onn Sitiawan, Yin Onn Ayer Tawar, Yin Onn Pantai Remis, Yin Onn Ipoh, Yin Onn Teluk Intan dan lain-lain… Akhirnya beliau bersama isteri telah memulakan kedai ubat milikan sendiri di Taiping dengan nama kedai Yin Onn (Taiping) Sdn. Bhd. di sekitar 1980…di sinilah bermula riwayatnya sebagai seorang pedagang atau lebih dikenali sebagai AHLI USAHAWAN.


PERTUMBUHAN PANTAS…….
Akibat dari pertumbuhan perniagaan yang pesat, dan bertambahnya permintaan terhadap produk terutamanya produk herba QFS dalam lewat sekitar 1999, Dr. Lee telah berganjak dalam perkembangan bidang pengeluaran. Beliau dengan pantasnya menyiapkan penubuhan kilang farmaseutikal UBATAN KETIGA INDUSTRI SDN. BHD. pada tahun 2000 di kawasan Perindustrian Tekah Jaya bagi memenuhi perkembangan dan permintaan pasaran yang semakin pesat. Dalam tahun 2004, ia telah memperkenalkan salah satu keluaran minuman yang mencatat angka jualan tertinggi iaitu kopi Pelangsing (Slimming),dan juga produk kedua hebat di pasaran iaitu kopi Ginkgo Biloba dan Ganoderma Cocoa.

Menuju ke era teknologi yang semakin canggih, sekitar 2005, industri perkilangan BOSLAND sekali lagi berganjak ke depan dengan mendapatkan taraf cGMP ke atas kilang farmaseutikalnya UBATAN KETIGA INDUSTRI (GMP) SDN. BHD. yang dilengkapi dengan segala kemudahan mengikut piawaian pematuhan GMP. Lantaran itu, pada tahun 2005 premis BOSLAND serta tapak perkilangannya telah dipindah ke satu tapak yang lebih lapang dan strategik dengan keluasannya 3.34 acres. Kilang GMP UBATAN KETIGA INDUSTRI menggunakan Teknologi Nano dalam kerja-kerja pemprosesan dan penyediaan semua sejenis bahan mentah herba dan tumbuhannya. Hasil nano inilah “rahsia pati” ramuan bagi setiap keluaran siap BOSLAND, inilah kuasa nanometer yang sebenarnya memberi fungsi kepada sesuatu keluaran siap…… saksikanlah kewibawaan pembangunan sains ini dengan mata sendiri – MOLEKUL ZARAH NANO yang BERKUASA HEBAT.


Office Telephone:
(605) 891 2004
(605) 891 2005
(605) 891 2006

Fax: (605) 891 2009

Mailing Address:
No.1, PT 4006,
Jalan Perusahaan 5,
Kawasan Perindustrian Kamunting,
34600 Kamunting,
Perak Darul Ridzuan,
Malaysia.


cantik,kuat,rahsia kecantikan,tenaga batin,tenaga,kacak,lawa,alphalipid2u,akademiceramic,carigold,harakahdaily,bharian,Bosland.com.my,bosland2u,bosland4u, bosland4all,jutawanbosland,serbuk mutiara,mutiara,kalsium,jutawan,bosland,jeragat,kulit,susu,alphalipid,program,terbaik,hebat,label,MLM,ajl,network,jutawan bosland,bosland,jerawat,cantik,lawa,kulit cantik,ceramic, Osteoporosis,kalsium,gout,ulser,darah tinggi,kencing manis, lumpuh,jutawan-e-boss, projek jutawan bosland
Advertisements
Comments

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s