Susu Mutiara


Susu Mutiara Whitefully


Susu Mutiara Whitefully pra campur serbuk mutiara ini adalah dihasilkan dengan campuran serbuk mutiara dan kemudian di proses menggunakan Teknologi Susu Whitefully pra campur serbuk mutiara ini adalah dihasilkan dengan campuran serbuk mutiara dan kemudian di proses menggunakan Teknologi Nano. Di mana serbuk mutiara Nano ini mudah diserapkan oleh badan manusia kerana zarahnya yang teramat halus. Susu serbuk mutiara telah banyak digunakan di dalam bidang perubatan perubatan seperti untuk memutih, calmative, meningkatkan kualiti tidur seseorang, fungsi metabolisme, menguatkan tulang-tulang dan menambah zat kalsium.

Kebaikan Susu Mutiara Whitefully
– Menguatkan Tulang
– Menghalang Osteoperosis
– Menghalang Kekejangan Otot
– Memelihara dan Mencantikkan Kulit
– Sebagai Kalsium Tambahan Bagi Ibu-ibu Mengandung
– Sesuai Bagi Dewasa dan Kanak-kanak
– Menghalang Tumbesaran Tulang yang Tidak Sempurna (rickets) bagi Kanak-kanak
– Menambah Kecerdasan Otak
– Masalah Keguguran Rambut
– Menghindar Rasa Resah dan Berdebar-debar
– Masalah Gusi Berdarah
– Masalah Kerap Berpeluh Pada Waktu Malam

-Susu Whitefully juga boleh digunakan sebagai masker muka untuk mencegah jerawat,resdung,jeragat dan masalah kulit dan hasilnya sungguh menakjubkan.

Apakah itu Susu Tinggi Kalsium Mutiara Whitefully?

Susu Mutiara Whitefully ialah susu berkalsium tinggi campuran dengan serbuk mutiara yang dihasilkan melalui proses teknologi Nano. Dengan penggunaan terknologi Nano, serbuk nano mutiara terhasil adalah amat halus sekali dengan mudah diserap oleh system badan. Serbuk mutiara ini telah digunakan dengan meluas dalam bidang perubatan sebagai pemutih, sebagai agen membantu mengurangkan tekanan, membantu kualiti tidur serta merangsang system metabolisma. Susu Mutiara Whitefully juga amat baik sebagai makanan sampingan selain dapat menghalang masalah Osteoperosis (tulang rapuh) di mana fungsi kalsium dapat menguatkan tulang rapuh.

Mengapa memilih Susu Mutiara Whitefully

Menurut laporan pakar penyelidik nutrisi, pengambilan kalsium untuk sehari haruslah tidak kurang daripada 800mg. Di mana bagi seorang lelaki dewasa sebanyak 500mg kalsium diperlukan dan sebanyak 400mg bagi wanita. Apa yang hendak ditekankan di sini, pengambilan kalsium bagi golongan wanita seharusnya lebih tinggi daripada lelaki sekitar 1000mg sehari. Bagi wanita mengandung pula, pengambilan kalsium haruslah sekurang-kurangnya 1500mg sehari. Setiap sachet Whitefully mengandungi 800mg kalsium yang mudah diserap oleh system badan. Adalah disarankan mengambil Whitefully sekali atau 2 kali sehari pada waktu pagi dan sebelum tidur. Mengamalkan pengambilan Whitefully sebelum tidur dapat mengurangkan kepekatan darah yang menghalang kekejangan otot pada waktu malam.

Siapa yang perlukan Susu Mutiara Whitefully?

Di bawah adalah antara penyakit serta kesan akibat daripada kekurangan kalsium dalam badan:-

-Kanak-kanak

Pembengkakan, tumbesaran tulang yang tidak sempurna (rickets), pertumbuhan rambut yang lambat, lambat berdiri dan berjalan, masalah gigi, terlalu kurus, kerap berpeluh, kerap menangis waktu malam, otak yang tidak cergas, gelisah dan berdebar-debar, terlalu aktif, keguguran rambut, kulit tidak sihat, sistem imunisasi yang rendah dan selsema.

-Golongan remaja

Kegagalan/pertumbuhan tulang yang tidak sempurna, tumbesaran lambat atau terbantut, pertumbuhan gigi yang tidak normal, kegagalan serta penyakit kulit dan masalah penglihatan (rabun dekat).

-Golongan wanita

Kebas, kekejangan otot, tekanan darah tinggi terutama sebelum dan gigi longgar selepas bersalin. Kekurangan kalsium juga menjurus kepada berpeluh pada waktu malam, kerosakan gigi dan pembengkakan gusi serta kekejangan otot perut.

-Golongan pada usia antara 50 ke 60 tahun

Osteoperosis (tulang rapuh), bongkok, keadaan tulang belakang yang tidak normal, sakit gigi serta gusi berdarah, keguguran rambut, sakit pinggang, pergerakan terbatas, pening kepala, pembengkakan disekitar sendi dan tisu, kegagalan fungsi bahu disebabkan jangkitan pada tisu dan sendi.

Bagaimana cara Susu Mutiara Whitefully perlu diambil?

– Adalah disyorkan untuk mengambil susu Whitefully sebagai sumber pemakanan tambahan (1) sachet untuk sehari sebelum sarapan pagi atau semasa perut kosong dan (1) sachet malam sebelum tidur.

– Disyorkan juga pengambilan susu Whitefully ini untuk kanak-kanak (3) tiga tahun ke atas.

Soalan yang lazim ditanya?

1. Berapakah kandungan kalsium tulen di dalam kandungan serbuk mutiara?

Kandungan kalsiumnya adalah tinggi. Serbuk mutiara mengandungi 90-92% daripada Ca2 (kalsium aktif), kandungan asal susu mengandungi 38%-40%, dan jika diminum sebanyak 600mg sehari, ia adalah bersamaan 220-240mg. Ia adalah (4) empat kali lebih tinggi daripada kandungan tablet kalsium Glukonat, di mana ia adalah kandungan yang ideal. Analisa menunjukkan bahawa cengkerang laut adalah kaya denga elemen-elemen kalsium, di mana ianya mengandungi sekitar 95% kalsium karbonat.

2. Adakah kalsium daripada serbuk mutiara akan menyebabkan batu karang?

Sesetengah orang akan beranggapan bahawa kalsium karbonat di dalam serbuk mutiara bakal menjurus kepada pembentukan batu karang. Penyelidik di ”America Havard Medical School” telah dapat membuktikan di mana, pengambilan kalsium secara berlebihan bukan hanya dapat mengelakkan dari penyakit batu karang, malahan dapat mengurangkan risiko mendapat penyakit batu karang sebanyak 30%-60%.

3. Mengapa kalsium dari serbuk mutiara dipilih?

Kalsium yang diperolehi serbuk mutiara adalah lebih mudah dihadam dan mudah diserap oleh badan. Terdapat 2 jenis sumber kalsium yang boleh diperolehi dipasaran iaitu Kalsium Organik dan Kalsium Bukan Organik. Kadar penyerapan oleh badan adalah disekitar 25%-32%. Dimana, Kalsium Glukonat adalah sebanyak 27%, Kalsium Laktate 30% dan serbuk mutiara biasa pula ialah 29%. Jika serbuk mutiara tersebut dijadikan lebih halus dalam ukuran mikron (serbuk nano) maka, kebolehannya untuk diesrapkan lebih tinggi dan mampu merangsang pertumbuhan tulang dengan lebih cepat. Dr Li Yi Zhun seorang doktor Jepun, menyarankan pengambilan kalsium dari serbuk mutiara.

4. Apakah perpepsi Perubatan Tradisional Cina mengenai serbuk kalsium mutiara?

Kalsium dari serbuk mutiara memberi fungsi ”dalaman” dan ”luaran”. Berdasarkan Penyelidikan Perubatan China, Doktor Liu dari Universiti of China. Ramai mengalami hyperthyroidism akibat kekurangan kalsium dalam badan. Semasa badan di dalam keadaan kekurangan sumber kalsium, pembesaran hormon yang berlebihan mengakibatkan kalsium di dalam tulang tidak dapat berfungsi dengan normal. Ini akan menjadikan kandungan kalsium dalam darah menjadi tidak normal dan mengakibatkan berlakunya penyakit-penyakit yang lain. Menurut Dr. Liu, serbuk mutiara mampu menguatkan cecair dalam badan dan mampu merawat penyakit ” hyperthyroidism”.

5. Mengapa menggunakan Teknologi Nano dalam penyediaan serbuk mutiara?

Dengan penggunaan teknologi nano ia menjadikan serbuk mutiara menjadi amat halus di mana jika diukur partikel serbuk adalah antara 10-25 mikron. Ini menjadikan serbuk mutiara ini tinggi kadar pernyerapannya. Ia menjadikannya mudah dicerna dan diserap oleh tubuh badan di mana serbuk mutiara tadi telah larut dan terurai.

Kajian mendapati kelebihan utama teknologi Nano ini ialah kadar penyerapan nutrien makanan ke dalam badan adalah lebih cepat. Pakar pemakanan menyatakan penyebaran nutrien (kandungan aktif) daripada pengambilan makanan yang sihat dan herba berlaku di dalam sel dan diantaranya. Jika serbuk mutiara disediakan secara pengisaran biasa, satu partikel secara amnya mengandungi satu atau lebih dari sepuluh sel dan kebolehan sel untuk terurai adalah lebih lama dan secara logiknya kandungan aktifnya sukar diserap oleh badan.

Jika hendak dibandingkan dengan Teknologi Nano, ia boleh dibuktikan di bawah mikroskop bahawa ia mengandungi sel yang telah sedia terurai. Di mana, kandungan aktif bahan telah sedia untuk diserap terus oleh badan di bawah fungsi jus gastrik di dalam perut. Apabila ia melalui usus kecil ia akan mula diserap ke bahagian-bahagian tubuh badan manusia. Partikel serbuk nanometer yang tidak larut akan terus berada (melekat) disekitar usus dan kandungan aktif diserap dengan cepat terus ke saluran darah. Jika semakin lama serbuk Nanometer melekat disaluran usus, maka semakin tinggi kadar penyerapan kandungan aktif dari serbuk nano.

Fakta mengenai kalsium susu

Susu adalah sejenis makanan yang amat kaya dengan nutrien. Ia adalah sumber vitamin dan mineral yang baik, seperti vitamin A, kumpulan vitamin B (riboflavin, niasin, vitamin B6, dan vitamin B12), magnesium, fostorus, zink dan kalsium. Selain itu, susu turut membekalkan protein yang diperlukan untuk pembinaan tisu serta karbohidrat dan lemak yang berfungsi sebagai pembekal tenaga.

Semua nutrien ini penting untuk satu atau lebih jenis fungsi. Bagaimanapun, kandungan kalsium yang terdapat dalam susu menjadikannya istimewa.

Kalsium diperlukan untuk pelbagai proses tubuh badan yang penting, umpamanya aliran saraf, pengawalan denyutan jantung, pengecutan otot dan penyembuhan luka. Apa yang juga perlu diketahui ialah apabila kalsium bergabung dengan protein, vitamin D, fosforus dan magnesium, ia akan membantu membentuk tulang dan gigi yang kuat.

Setiap orang memerlukan kalsium sepanyat hayat. Mengikut kajian, kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan lebih banyak kalsium per setiap unit berat badan jika dibandingkan dengan orang dewasa. Kekurangan kalsium pada peringkat umur ini akan menghalang kanak-kanak daripada mencapai ketumpatan tulang maksimum ( atau dikenali sebagai ”peak bone mass”). Ini boleh meningkatkan risiko terhadap osteoporosis (penyakit tulang rapuh) dikemudian hari.

Pengambilan kalsium yang mencukupi menolong memastikan pembentukan tulang dan gigi yang kuat. Mineral ini boleh didapati daripada pelbagai sumber makanan termasuk ikan dengan tulang yang boleh dimakan (misalnya sardin dan ikan bilis), kekacang, produk kekacang (misalnya tauhu dan tempe) dan buah-buahan kering (misalnya kismis, kurma, aprikot dan prun). Sayuran berdaun hijau (misalnya bayam dan kailan) juga mengandungi kalsium.

bosland,jutawanbosland.com/register,bosland sarawak,sarawak, sabah, jutawanbosland,kuat sek, tenaga batin, lemah,jutawan bosland, facebook, carigold, bosland.com.my, bosland, bosland, register,cantik,kuat,rahsia kecantikan,tenaga batin,tenaga,kacak,lawa,alphalipid2u,akademiceramic,carigold,harakahdaily,bharian,Bosland.com.my,bosland2u,bosland4u, bosland4all,jutawanbosland,serbuk mutiara,mutiara,kalsium,jutawan,bosland,jeragat,kulit,susu,alphalipid,program,terbaik,hebat,label,MLM,ajl,network,jutawan bosland,bosland,jerawat,cantik,lawa,kulit cantik,ceramic, Osteoporosis,kalsium,gout,ulser,darah tinggi,kencing manis, lumpuh,jutawan-e-boss, projek jutawan bosland,whitefully,slimme,slim,susu,
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s