Bukan sekadar susu

Posted: September 23, 2010 in Info Kesihatan

Whitefully dirumus dengan serbuk mutiara menggunakan teknologi nano mampu atasi pelbagai masalah tulang.
Difahamkan, kadar pengambilan khasiat kalsium sehari semestinya tidak kurang daripada 800 miligram (mg). Golongan belia memerlukan tidak kurang daripada 500mg.

Keperluan kalsium oleh wanita lebih tinggi berbanding lelaki dan tahap yang diperlukan adalah 1,000mg setiap hari. Wanita hamil pula memerlukan 1,500mg kalsium sehari.

Oleh itu, melalui teknologi nano, Bosland telah menghasilkan tepung susu pracampur serbuk mutiara Whitefully yang berlipat ganda nilai khasiat kalsium.
Setiap saiz hidangan mampu menjana khasiat kalsium setinggi 800mg. Tepung susu serbuk mutiara Whitefully dianggap sumber khasiat kalsium terbaik dan mudah diserap badan manusia bagi mendorong proses metabolisme.
Pengambilan khasiat kalsium yang sesuai adalah pada waktu pagi dan malam.

Pengambilan Whitefully sebelum tidur mampu mencegah kekejangan akibat penurunan kepekatan kalsium dalam darah selain membantu meningkatkan kualiti tidur seseorang.

Tepung susu Whitefully dirumus dengan serbuk mutiara yang diproses melalui teknologi nano.
Serbuk nano mutiara ini adalah serbuk kalsium yang amat halus dan mudah diserap tubuh manusia.

Oleh itu, tepung susu whitefully yang diperkaya dengan khasiat mutiara mampu mencerah dan menyerikan kulit kusam dan berjeragat dan mententeramkan jiwa kusut.

Selain itu, ia menguatkan fungsi buah pinggang bagi mengelak kekerapan pembuangan air kecil pada sebelah malam.

Khasiat kalsium juga amat penting untuk menguatkan tulang, pengambilan Whitefully yang berterusan mampu menjana khasiat kalsium mencukupi kepada badan seseorang, tidak kira remaja, dewasa mahupun warga emas.

Susu tepung Whitefully antara pilihan bagi mencegah pelbagai masalah tulang seperti berbunyi, rapuh, sakit belakang, lutut, bongkok, osteoporosis dan juga masalah kesihatan kronik seperti sakit urat, gout, radang sendi (arthritis), kejang dan sawan.

Pengguna, Nor’aini Abdullah, dari Sungai Petani, Kedah, berkata sebelum ini dia tidak berselera langsung untuk menikmati susu tepung.
” Boleh dikatakan saya memang muak dan tidak gemarkan bau susu tepung yang kuat. Sehinggalah saya mencuba keluaran Whitefully terbaru dari Bosland.
” Saya amat serasi dengan bau dan perasa susu Whitfully iaitu enak dan sedap. Sejak mengamalkan Whitefully, saya bertambah sihat dan kuat. Antara kebaikan di sebalik penggunaan Whitefully adalah tulang belakang tidak sakit lagi.” katanya.
Menurutnya, kegembiraan yang ingin dikongsi dengan pengguna lain ialah mendapati jeragat di muka turut beransur pudar dengan pengambilan Whitefully secara berterusan.
Chan, 59, yang mengalami sakit tulang belakang, tulang berbunyi dan lutut menjelaskan dia bergantung kepada pil tidur selama 10 tahun untuk melegakan kesakitan.
” Saya berasa amat bertuah kerana hanya dengan pengambilan tepung susu Whitefully, masalah tulang berbunyi dan tulang sakit reda dan pulih sepenuhnya.
” Malah, masalah sukar tidur tidak berlaku lagi.” katanya.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s